blanco

Gent - Het Lam Gods

Gent - Het Lam Gods

 

Op donderdag 6 oktober 2022 om 9.27 uur vertrekken we met de trein vanuit het station van Beveren (perron 2). Iedereen zorgt zelf voor een ticket.

Om 9.58 uur komen we dan aan in het station Gent Dampoort. Vandaar gaan we te voet via Steendam – Baudelo – Sint-Jacobskerk – Vrijdagmarkt naar de Sint-Baafskathedraal.

 

In de crypte van de kathedraal maken we om 11.00 uur een rondgang van 40 minuten met een Augmented Reality – toestel rond de geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal. Daarna zien we nog het kunstwerk zelf en het praalgraf van bisschop Antoon Triest. Vanaf 12.30 uur is er dan gelegenheid om iets de gaan eten (eigen keuze). Om 14.00 uur komen we dan terug samen in de Sint-Niklaaskerk. Van daaruit gaan we dan naar het hotel d’Hane – Steenhuyse in de Veldstraat., waar we een rondleiding krijgen

Afhankelijk van het weer maken we dan nog een rondvaart in de kuip van Gent. Om het uur (telkens 2 minuten na het uur) vertrekt er dan een trein vanuit Gent Dampoort richting Beveren.

 

Inschrijving kan door storting, ten laatste op 26 september 2022, op het KPSK - rekeningnummer BE14 4153 0021 2183 van 30 euro pp. voor leden KPSK (35 euro pp. voor niet-leden) met vermelding: “Gent” en aantal personen.

In dit bedrag zijn treinticket, maaltijd en (eventuele) boottocht NIET inbegrepen.

 

blanco