blanco

Bezoek musée Henri Matisse

Bezoek musée Henri Matisse

 

Bezoek musée Henri Matisse

 

Op zaterdag 21 mei 2022 trekken we naar Le Cateau-Cambrésis (Fr.), de geboorteplaats van Henri Matisse (°1869). Daar bezoeken we het museum dat door Matisse zelf werd opgericht. Het herbergt 180 werken (originele schilderijen, beeldhouwwerken, uitgeknipte gouaches, een ontroerend mooi tekenkabinet), die laten zien hoe Matisse “een beetje verfrissende schoonheid van de wereld” aan zijn geboortestad schonk.

 

Onderweg houden we eerst even halt in het stadje Bavay, waar zich een zeer waardevolle Romeinse site bevindt. Het museum en de overdekte rondwandeling langs de ruïnes werd recent volledig vernieuwd en is (nomaliter) vanaf 13 mei 2022 opnieuw toegankelijk voor het publiek. Een buitenkans!
Na het bezoek aan Bavay rijden we naar Le Cateau-Cambrésis, waar we een middagmaal nuttigen in een stijlvolle eetgelegenheid.
Na het middagmaal bezoeken we dan het Musée Matisse.

 

Praktisch:
• Vertrek met de autocar op de parking aan het administratief centrum (Gravenplein) in Beveren om 8.30 uur.
• Terugkeer in Beveren omstreeks 20.00 uur.
• Kostprijs: 60 euro per persoon voor leden en 65 euro per persoon voor niet-leden.
• In de prijs inbegrepen: busvervoer, toegangstickets, maaltijd (= hoofdgerecht en dessert); dranken zijn niet inbegrepen

 

Inschrijven door storting van 60 euro per persoon voor leden (65 euro voor niet-leden) op rekening BE14 4153 0021 2183 van de KPSK met vermelding “Matisse”

Inschrijven ten laatste 10 mei 2022.

 

 

blanco