blanco

Dordrecht 2022

Dordrecht 2022

 

Uitstap naar Dordrecht


Bezoek aan tentoonstelling “In het licht van Cuyp”


Op zaterdag 19 februari 2022 maken we een uitstap naar Dordrecht, één van de oudste en mooiste steden van Nederland. Daar brengen we in het Dordrechts museum een bezoek aan de prachtige tentoonstelling :


“In het licht van Cuyp, Aelbert Cuyp & Gainsbourough, Constable en Turner”


Werken van Cyup worden geplaatst naast werken van deze Engelse topschilders, die zich door zijn werk lieten inspireren. Deze expositie wordt georganiseerd in het kader van 400 jaar Aelbert Cuyp en 800 jaar Dordrecht.
Daarnaast brengen we ook een bezoek aan de voornaamste bezienswaardigheden van Dordrecht.

 

Vertrek wordt voorzien om 9.00 uur. Terug omstreeks 19.00 uur in Beveren.


Voor de tentoonstelling keren topstukken van Cuyp terug uit gerenommeerde collecties van o.a. H.M. Koningin Elisabeth II van Engeland, De National Gallery in Washington, de Hertog van Bedford en de National Gallery in London tijdelijk terug naar Dordrecht.
Aelbert Cuyp (1620 – 1691) behoort tot de belangrijkste landschapsschilders van de Hollandse 17e eeuw. In de tentoonstelling staan de waardering voor Cuyp en zijn impact op de Britse landschapschilderkunst centraal.


Inschrijven kan door storting van 30 € (leden) of 35 € (niet-leden) tegen 15 december 2021 op rekening BE14 4153 0021 2183 van de KPSK met vermelding “Dordrecht”.
Aan iedereen die inschrijft worden later nog de details van de reis en de juiste kostprijs meegedeeld.
Bij annulatie ontvangt u uiteraard het inschrijvingsgeld terug.

 

blanco