blanco

Salons 2023

Salons 2023

 

Beeldende kunsten – Groepssalons

 

Klassiek Salon - Kasteel Cortewalle - 11-12 en 18-19 februari 2023
Voor onze klassieke kunstenaars-leden is de periode 11 tot 19 februari gereserveerd in kasteel Cortewalle. Kunstenaars die hieraan wensen deel te nemen met hun recentste en meest kwalitatieve werken, kunnen inschrijven, door te mailen naar of te bellen naar het secretariaat (Gonda) op 03 755 38 83, ten laatste tot 10 januari.


Experimenteel Salon – Kasteel Cortewalle - 22-23 en 29-30 april 2023
Kunstenaars van de nieuwste lichting hebben kans om tentoon te stellen in kasteel Cortewalle van 22 tot 30 april 2023. Ook hier geldt: uw beste en meest recente werken exposeren. Uiterste inschrijfdatum is 20 maart 2023. Mail naar of bel naar Gonda op 03 755 38 83.


Twijfel je bij welk salon je wil deelnemen?
Hieronder een uittreksel uit de ‘visienota’ van onze huiscurator, Leona Van Wauwe. Deze tekst helpt twijfelaars misschien op weg.
‘Tegenwoordig is fotografische weergave weer in en ik denk dat de meerderheid van de bevolking het zo wil zien. Als je dat goed kan is dat zeker te waarderen, je moet dan goed kijken en juist weergeven wat je ziet: vormen en kleuren, zonder na te denken, gewoon weergeven, wat je ziet.
Er is genoeg moois in de natuur en in de wereld te zien dat zeker de moeite waard is om het na te tekenen / schilderen /beeldhouwen. Dat is dus wat ik klassiek noem.
‘Laat iemand die liever een eigen wereld wil tevoorschijn toveren zijn/haar eigen zin doen, zelfs al blijft het bij vervormde zaken of losse vlakken en lijnen, wat we abstract noemen. Omdat het zo leuk kan zijn er op los fantaseren en soms tot verrassende resultaten komen. En ook al vragen mensen dan "wat stelt dat voor?" Je kan doodgewoon antwoorden: "NIETS"
Er zijn ook mensen die iets nieuws, onbekend en verrassend willen zien en die verwachten we in een experimenteel salon.

 

blanco