blanco

Retrospectieve Wim van Remortel

Retrospectieve Wim van Remortel

Moments musicaux 

Een oeuvre met vele accenten

Wim van Remortel (1939-2013), een gedreven plastisch kunstenaar met een uitzonderlijk grafisch talent, verliet ons 10 jaar geleden. Zoals de titel van de expo aangeeft, ligt hierbij de focus op de Moments Musicaux, die telkens weer in zijn werk opdoemen. Als bevlogen muziekliefhebber met een voorliefde voor Schubert en Brahms, infiltreerde muziek regelmatig zijn plastisch werk. Wims liefde voor de muziek leidde ook tot samenwerking met het cd-label Phaedra, waarvoor hij een veertigtal covers ontwierp.

Metier was voor Wim de noodzakelijke basis om zijn creativiteit in volle kracht te ontplooien. Zijn uitbundige fantasie en verbeeldingskracht, zijn ambachtelijke beheersing, zijn grote technische vaardigheid en zijn opvallende belangstelling voor (ook nieuwe) technieken en materialen trokken de aandacht van het buitenland.

CREDITS
Met werk van Wim van Remortel Curator Bruno Van Dijck
Dank aan de bruikleengevers
Organisatie Koninklijke Piet StautKring i.s.m. de familie van de kunstenaar & Ter Vesten

I.s.m. Cc Ter Vesten

Locatie: Kasteel Cortewalle

Open van 18 november tot 3 december

woensdag  van 14 tot 18u
vrijdag van 17 tot 20u
zaterdag van 14 tot 18u
zondag van 14 tot 18u

De feestelijke opening van de tentoonstelling gaat door op zondag 19 november om 13 u (zie bijlage).
Diezelfde zondag is er om 11 u het vernissage-recital in de Verlatzaal van kasteel Cortewalle, waarvoor tickets kunnen besteld worden bij cc Ter Vesten (zie de bijlage).
Voor meer informatie klik hier.
O
pgelet
het openingsconcert op 19/11 is al uitverkocht. Er wordt een tweede concert georganiseerd om 18u.
Wenst u hiervoor tickets te bestellen klik dan op https://apps.ticketmatic.com/widgets/cc_ter_vesten/flow/tervesten?event=226641770177&l=nl#!/addtickets


 

blanco