blanco

Hugo van der Goes

Hugo van der Goes

 

 Bezoek aan de tentoonstelling Hugo van der Goes

 


14 januari 2023 Brugge
Op zaterdag 14 januari 2023 trekken we naar Brugge voor een bezoek aan de tentoonstelling “Oog in oog met de dood, Hugo van der Goes, oude meesters, nieuwe blikken”. Centraal staat het werk “de dood van Maria” van Hugo van der Goes. Dit werk wordt nu, na een grondige restauratie, tentoongesteld in het Sint-Janshospitaal, samen met schilderijen van o.m. Hans Memling, Jan Provoost en Albrecht Bouts. Ook sculpturen, manuscripten en muziekstukken oog in oog met de dood zullen er te zien zijn, in totaal meer dan 70 kunstobjecten.

We zullen met de trein vertrekken vanuit Beveren om 9.27 uur. Dan komen we aan in Brugge om 10.36 uur.

Van het station van Brugge gaan we te voet naar het Sint-Janshospitaal, waar we omstreeks 11.00 uur aankomen.

We voorzien ongeveer 2 uur voor het bezoek aan de tentoonstelling, zodat we vanaf 13.00 uur ergens in de buurt iets kunnen gaan eten (ieder volgens eigen keuze).

Opgelet: in de tentoonstelling is er geen audiogids beschikbaar! Er is wel uitleg voorzien via uw smartphone via een QR-code. Vergeet dus zeker uw smartphone niet!

Om 14.30 uur komen we samen aan het Belfort in het centrum van Brugge. Onder begeleiding van een gids maken we kennis met enkele verborgen parels van het “onbekende” Brugge.

Om 16.30 uur gaan we terug naar het station van Brugge. De trein richting Beveren vertrekt om 17.25 uur; aankomst in Beveren om 18.32 uur (of telkens een uur later, voor wie wat langer in Brugge wil blijven).


Hebt u interesse? Dan kunt u inschrijven door storting van 25 euro per persoon voor leden (30 euro voor niet-leden) op rekening BE14 4153 0021 2183 van de KPSK met vermelding “Brugge” tegen ten laatste 10 december 2022 . In dit bedrag zijn treinticket en maaltijd niet inbegrepen.
Concrete afspraken i.v.m. het uur van vertrek en meer details over het programma worden later meegedeeld. 

 

blanco