blanco

Blind date 2020

Blind date 2020

 

BLIND DATE : Portretten met blikken en blozen.

 

 

Heropening BLIND DATE

In maart opende het Museum Snijders&Rockoxhuis, de tentoonstelling BLIND DATE: een unieke expo over de geschiedenis van de Vlaamse portretkunst. Omwille van de COVID-19 pandemie moesten de portretten helaas enkele maanden in quarantaine.
Maar goed nieuws! Vanaf vandaag, 3 december, heropent de tentoonstelling zijn deuren zodat je opnieuw op date kan gaan met onze geportretteerde mannen en vrouwen.
Er is zelfs meer… De tentoonstelling is verlengd tot 5 april 2021!

 

 

Voor meer informatie en ticketreservatie kan je terecht op: www.blinddate.vlaanderen


Een fantastische tentoonstelling op 4 verschillende locaties, oorspronkelijk voorzien in de Keizerskapel, St.- Carolus Borromeuskerk, Museum Vleeshuis en Snijders&Rockoxhuis.
Door de nieuwe Corona-maatregelen zijn niet alle locaties open. Controleer op bovenstaande website welke open zijn en wat hun openingsuren zijn.


Het Snijders&Rockoxhuis is zeker open en dit is echt de moeite waard. Bestel dan ook tijdig uw ticket door in te loggen op “ Blind Date “ - tentoonstelling  praktische info. https://www.snijdersrockoxhuis.be/wat-is-er-te-zien/tentoonstelling-verwacht/376-blind-date


Vraag bij het binnengaan in het Snijders & Rockoxhuis, gebruik te kunnen maken van de aanwezige tablets. Richt je tablet op een kunstwerk en je krijgt een massa informatie over het werk.
De portretten zijn van een zeer hoge kwaliteit, ook van soms minder bekende kunstenaars, maar ook onze grote namen zijn ruimschoots aanwezig. Een aanrader!

 

NOTA : Al deze werken behoren toe aan de PHOEBUS Foundation. Een stichting naar Angelsaksisch recht, gesticht door Fernand en Karine Huts (Katoennatie).
De stichting is een onafhankelijke vennootschap en haar bezittingen kunnen nooit ten voordele van Katoennatie of de familie Huts worden gebruikt. Bekijk de informatie over de stichting eens op Wikipedia ! !
De familie Huts heeft op deze manier, door investeringen van miljoenen, reeds ontelbare kunstwerken naar Vlaanderen gehaald. Schitterend!
We zijn de familie Huts zeer dankbaar.

 

blanco