blanco

Van Eyck tentoonstelling 2020

Van Eyck tentoonstelling 2020

 

Bezoek aan tentoonstelling Van Eyck


Gent 8 februari 2020


Volgend jaar vindt in Gent een uitzonderlijke tentoonstelling plaats rond het werk van Jan Van Eyck. Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Het wordt een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.
Centraal in de tentoonstelling staan de buitenluiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Deze werden van 2012 tot 2016 in het MSK gerestaureerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, en keren in 2020 hoogst uitzonderlijk naar het museum terug. Ze worden er voor het eerst ooit samengebracht met andere werken van Van Eyck.

Om Van Eycks optische revolutie tastbaar te maken, zullen zijn schilderijen naast werken van zijn meest getalenteerde tijdgenoten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje geplaatst worden. ‘Van Eyck : Een optische revolutie’ wordt zonder meer een once in a lifetime-ervaring tijdens het themajaar Van Eyck in 2020 in Gent.


Op zaterdag 8 februari 2020 organiseren wij een bezoek aan deze tentoonstelling. Wij komen samen om 15.00 uur in het MSK aan de Fernand Scribedreef 1 in Gent (recht tegenover het SMAK).


Wij hebben nu reeds een 30-tal tickets gereserveerd omdat er speciale voorwaarden gelden voor wie vroeg boekt. Wees er dus tijdig bij om deze activiteit niet te missen!
Inschrijven kan vanaf nu door overschrijving van 23 euro per persoon voor leden (25 euro voor niet-leden) op rekeningnummer BE14 4153 0021 2183 van de KPSK met vermelding “Van Eyck 2020”. In de prijs is gebruik van een audiogids inbegrepen.

 

 

blanco