•  

  BREUGEL IN ZWART EN WIT - Brussel 30 november 2019


  Tentoonstelling in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel.

   

  Het is de eerste en mogelijk de laatste keer dat we de grafische prenten van Breugel en zijn uitgever Hiëronymus Cock kunnen bewonderen.
  Tijdens de 16e eeuw was Vlaanderen het centrum voor de handel in grafische prenten. Breugel speelde hier handig op in en was samen met zijn uitgever een sleutelfiguur in deze periode.
  Hij gebruikte de prenten om zijn schilderijen te promoten. Ze dienden dus vooral als “ catalogus “ waaruit zijn mogelijke (goed bemiddelde) kopers een keuze konden maken.
  We zullen dus zijn Italiaanse landschappen, zijn voortekeningen van de Zeven Hoofdzonden, en de verdere imaginaire wereld van Breugel kunnen bewonderen.


  TOEMAATJE:

  Wie geïnteresseerd is in de prenten van de Calcografie kan nadien hieraan een bezoek brengen, eveneens in de Koninklijke Bibliotheek.
  De moeite waard om hier ontdekkingen te doen.

   

  Wie geïnteresseerd is!
  Noteer dan volgende datum zaterdag 30 november 2019 in uw agenda voor de lezing om 13.00 uur in het Paleis van Karel Van Lotharingen, vlakbij het centraal station te Brussel, samenkomst aan de ingang om 12.45 uur.
  Na de lezing, volgt een bezoek met audiogids aan de tentoonstelling.


  Vervoer:
  -wie met de auto komt: kan parkeren in de Koningsstraat te Brussel, aan het Warandepark, of in de ondergrondse parking van het Justitiepaleis;
  -de meeste deelnemers zullen wellicht met de trein komen, die krijgen nog nadere informatie.


  Inschrijven:

  Zo spoedig mogelijk en wel door storting op rekening van KPSK BE14 4153 0021 2183 met vermelding: Breugel – trein of auto


  Kostprijs: leden 13.00 EUR – niet-leden 16.00 EUR

   

  Inbegrepen: lezing – toegangsgeld – audiogids

   

  plaats: Koninklijke bibliotheek Brussel
  prijs: 13€ niet-leden 16 €
  datum: 30 november 2019