•  

  Sanguine / Bloedrood

   

  MHKA, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen

   

   

  Zaterdag 25 augustus 2018 om 15 u.

   

  Voor de leden van KPSK zijn er om 15 u. twee gidsen voor 2 groepen van elk max. 15 personen. Verplaatsing naar het museum individueel (per tram, fiets, auto). Samenkomst vóór de ingang van het museum [(*) in de buurt van gedempte zuiderdokken] om 14u45. Inschrijven en betalen vóór 10 augustus: 11€ voor kpsk-leden, 13€ voor niet-leden.
  Rekening KPSK BE14 4153 0021 2183
  Volgorde van betaling geeft voorrang. KPSK-leden hebben voorrang op niet-leden.

   

  In de tentoonstelling ‘Sanguine | Bloedrood’ gaan barokmeesters de confrontatie aan met hedendaagse topkunstenaars. Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen vroeg kunstschilder Luc Tuymans als curator. Tuymans wil de bezoeker overweldigen door sleutelwerken uit de barok in dialoog te plaatsen met werk van klassieke hedendaagse meesters, aangevuld met hedendaagse sterren. 

   

  Voor 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' plaatst het MHKA, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, de geest van de barokmeesters tegenover de visie van hedendaagse topkunstenaars. Curator Luc Tuymans overweldigt de bezoeker door sleutelwerken uit de barok van ondere andere Francisco de Zurbaran in dialoog te plaatsen met werk van klassieke hedendaagse meesters, zoals On Kawara en Edward Kienholz, aangevuld met nieuw werk van hedendaagse sterren zoals Zhang Enli en Takashi Murakami. Curator Luc Tuymans, zelf een figuratief schilder die er voortdurend naar streeft de traditionele grenzen van zijn praktijk uit te breiden, haalt via uitzonderlijke bruiklenen nationale (waaronder een spraakmakende selectie van het KMSKA, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen) en internationale topstukken naar Antwerpen. ‘Sanguine | Bloedrood’ is een visueel weelderige en uitdagende tentoonstelling die dramatische barokwerken binnenbrengt in de experimentele ruimten van de hedendaagse kunst. Deze tentoonstelling is een gezamenlijke organisatie van het MHKA en het KMSKA.

   

  plaats: MHKA Antwerpen
  prijs: € 11 - 13
  datum: 25 augustus 2018