•  

  Geleid  bezoek  aan  het  Snijders-  &  Rockoxhuis

   

  2 juni 2018


  Nicolaas Rockox en Frans Snijders waren spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd. Beiden drukten ze hun stempel op het culturele en sociale leven van hun stad. Nicolaas als burgemeester, Frans als bedreven schilder van dieren en stillevens. 20 jaar lang waren ze ook buren: ze woonden in twee aangrenzende woningen in de Keizerstraat. Beide panden werden met zorg gerestaureerd. Het Rockoxhuis was al langer opengesteld als museum. Dit werd nu uitgebreid met het Snijdershuis. De leefwereld van hun zeventiende-eeuwse bewoners wordt er opgeroepen met stukken uit de eigen collectie aangevuld met bruiklenen uit Belgische en buitenlandse verzamelingen. Je vindt er werken terug van Vlaanderens grootste kunstenaars zoals Rubens en Van Dijk en je krijgt een inkijk in het dagelijks leven tijdens Antwerpens Gouden Eeuw. We bezoeken dit nieuwe pareltje onder deskundige begeleiding op zaterdagmiddag 2 juni 2018.


  Afspraak aan de (bovengrondse) uitgang van de pre-metro Groenplaats om 14.30 u. (dus zeer gemakkelijk bereikbaar met tramlijnen 3 / 5 / 9 /15).

   

  Inschrijven doet u met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en door storting van 11€ per persoon (inkom + gids) op de gekende rekening van de KPSK BE14 4153 0021 2183 met vermelding van de naam van alle deelnemers. Niet te missen!