•  

   

  Koninklijke Piet Staut Kring 1946 – 2021

   

  Vijf-en-zeventig jaar geleden besloten enkele leerlingen en vrienden van de Beverse kunstenaar Piet Staut zijn nalatenschap te eren met de oprichting van een kunstkring die zijn naam zou dragen. De Piet Staut Kring was geboren. Het predikaat ‘Koninklijk’ kwam er pas bij na de 50e verjaardag die in 1996 met veel luister werd gevierd.
  Voor een culturele vereniging is een 75ste verjaardag een vrij unieke mijlpaal, slechts zelden haalt een vereniging die draait op vrijwilligers deze gezegende leeftijd.
  Het bestuur is dan ook al enkele jaren bezig met de voorbereiding van dit feestjaar, o.a. met de organisatie van een groots opgezette tentoonstelling over Piet Staut en zijn tijdgenoten en een jubelend verjaardagsconcert. Maar…u raadt natuurlijk al dat een venijnig virusje onze plannen flink dwarsboomde…..
  Maar niet getreurd, wij laten ons niet kisten! De tentoonstelling gaat door, zij het dan op een later tijdstip (waarschijnlijk voorjaar 2022). We zijn er van overtuigd dat alles goed komt, maar de huidige omstandigheden laten ons niet toe om op een degelijke manier de opening nog dit jaar te laten plaatsvinden. Wat maakt het tenslotte uit of het nu 75 of 76 jaar geleden is? Hoe dan ook wordt het een topper van formaat die iedereen gezien moet hebben!
  Maar ook in afwachting zitten wij niet stil…ons verjaardagsconcert valt (toevallig of niet) samen met de 336ste verjaardag van een van de allergrootsten: Johan Sebastian Bach.
  Als verjaardagsgeschenk bieden wij u dan ook gratis een uniek verjaardagsconcert aan. Door de huidige maatregelen kan dit natuurlijk alleen digitaal. De link waarmee iedereen naar dit unieke gebeuren kan kijken op zondag 21 maart vindt u verder in dit blad.

  75 jaar KPS